До дни се очакват резултатите от пробите на детето с остър

...
До дни се очакват резултатите от пробите на детето с остър
Коментари Харесай

РЗИ - Бургас: Предприети са мерки след случая на остър хепатит при дете, очакват се резултатите от изследванията

До дни се чакат резултатите от пробите на детето с изострен хепатит, лекувано в болница в Бургас, оповестяват от РЗИ-Бургас. 

Детето, което е на 5 години, е постъпило в Инфекциозното поделение на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване с обща изнемощялост и повишени чернодробни ензими, заяви заместник-директорът на здравното заведение доктор Светослав Тодоров:

" Изпълнявайки наредбите на здравното министерство и РЗИ са изпратени проби към националната референта лаборатория за отменяне или потвърждаване на този изострен хепатит с неразбираема етиология. Л ечението е протекло без затруднения. Детето е изписано в приемливо положение с терапия за дома и следене надлежно. Нищо по-специфично няма на този стадий. Лечението включва отбрана за черния дроб, симптоматично повлияване с лекарства, в случай че има гадене, повръщане, диария. "

Извършена е стерилизация на детската градина, която е посещавана от 5-годишното дете, боледувало от изострен хепатит в Бургас. Наблюдават се контактните лица, оповестиха от РЗИ – Бургас.  

Необходимите проучвания са изпратени до Националния център за заразни и паразитни заболявания и се чакат резултатите, които да потвърдят или отхвърлят, че става въпрос за инфекцията с незнаен генезис, записана в няколко европейски страни, разяснява доктор Мирослава Киселкова от РЗИ - Бургас:

„ Тук нямаме съответен извършител, няма по какъв начин да се вземат някакви по-конкретни ограничения, с изключение на да се следят контактните на детето и да се направи една по-щателна стерилизация. Все още набираме информация за този хепатит, и в международен мащаб е по същия метод, няма по какъв начин да предвидим по какъв начин ще се случат нещата тук. Нямаме данни детето да е повредено или да има някаква друга патология, по тази причина считам нещата ще се развият напълно удобно! “ 



Повече чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР